Scouting Baden Powell

Scouting Baden Powell

Wij zijn een actieve scoutinggroep nabij het centrum van Venlo en staan garant voor activiteiten voor jong en oud in deze wijk. In deze wijk zijn we zo bekend, dat we een continue stroom van (nieuwe) leden en stafleden hebben. Het resultaat is een gezonde en levendige scoutinggroep. 


               Ook lid worden? Klik snel op Lid worden!


Scouting Baden Powell 
staat voor uitdaging!

Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. Via deze website houden we je op de hoogte van alles wat er binnen onze Scoutinggroep gebeurt. Natuurlijk vind je hier ook alles over Scouting in het algemeen, de groep, hoe je een keertje kunt komen kijken en jeugdlid of vrijwilliger kunt worden.

Wie zijn wij?
Onze groep heeft meer dan 75 jeugdleden en wordt mogelijk gemaakt door 30 leiding valt binnen Regio Maasven.

Deze Scoutingregio ondersteunt de groepen met speladviezen, trainingen voor leidinggevenden en de uitleen van materialen. Alle regio’s vormen samen Scouting Nederland. In totaal bevat Scouting Nederland 1.100 Scoutinggroepen met gezamenlijk maar liefst 85.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Scouting maakt onderscheid tussen land-, water- en luchtscouts. Scouting Baden Powell behoort tot de landscouts van Scouting Nederland.

Laat je uitdagen,..

Scouting staat voor uitdaging en samen spelen.

Daarom nodigen wij jou uit om een keertje te komen kijken tijdens onze vriendjes en vriendinnetjesweek. Ben je tussen de 4 en 15 jaar oud, kom dan een keertje langs bij Scouting Baden Powell op Albert Cuypstraat 1D in Venlo.

Misschien vindt je het wel zó leuk dat je iedere week met ons samen wil komen spelen. Dan wordt je lid van de grootste jeugdvereniging van Nederland, namelijk Scouting Nederland. Wij organiseren elke week een nieuw, tof en avontuurlijk programma, bij ons verveel jij je dus nooit! Daarnaast gaan we twee keer per jaar een weekend weg en in de zomervakantie zelfs een hele week op zomerkamp. Lekker met z’n allen ravotten, hutten bouwen en nog veel meer.

Wij draaien op de volgende dagen:

 • Ben jij een jongen of meisje tussen de 11 en 14 jaar?
  meld je dan aan om op maandag van 19.30u-21.00u mee te doen bij de Scouts.

 • Ben jij een jongen of meisje tussen de 4 en 7 jaar?
  meld je dan aan om op vrijdag van 17.45u-19.15u mee te doen bij de Bevers.

 • Ben jij een meisje  tussen de 7 en 11 jaar?
  meld je dan aan om op woensdag van 18.45u-20.15u mee te doen bij de Shanti's.

 • En voor de jongens tussen de 7 en 11 jaar?
  dan meld je dan aan om op vrijdag van 19.00u-20.30u mee te doen bij de Welpen.

 

Wil je meer weten over Scouting Baden Powell? Kijk dan verder op onze website en op facebook.
Natuurlijk mag je ook een andere keer komen kijken!